Vad är fakturabedrägeri och hur gör du om du blivit utsatt?

Bluffakturor, fakturabedrägerier, innebär att någon skickar ut en falsk faktura utan att det existerar någon vara eller tjänst. Bedragaren försöker alltså få dig att betala för något du eller ditt företag aldrig har köpt. Du kan till exempel blir uppringd eller få en faktura skickad till dig och ofta handlar det om att det är bråttom. Bedragaren vill få dig ur balans och få dig att göra något du inte skulle gjort egentligen.

Fakturabedrägeri kan drabba både dig som privatperson ellerditt företag och det är ett av de två vanligastebedrägerierna mot företag. Om du har betalat en bluffaktura kan det vara svårt att få pengar tillbaka, men det finns några åtgärder och framförallt förebyggande tips du kan ha i åtanke.

Först och främst, om du har blivit utsatt och betalt en bluffaktura ska du så snabbt som möjligtkontakta banken, i bästa fall kan de stoppa betalningen om transaktionen inte har gått igenom ännu. Du ska sedan göra en polisanmälan och där lämna så utförlig information som möjligt, berätta även hur du blev kontaktad, till exempel brev eller email. Spara originalfakturan då polisen kan behöva den till dokumentation.

Om du misstänker att du fått en bluffaktura skickad till dig, eller om du blir uppringd av någon som vill ha en betalning av digsomdu inte känner igenså bör du vara vaksam. Var också försiktig när du ingår nya samarbeten eller affärer med företag. Ett bra tips är att ha koll på Svensk Handels Varningslista. Sök även efter eventuellt nya samarbetspartners där.

Har du fått en bluffaktura ska du bestrida denna snarast möjligt. Du kan bestrida en faktura antingen via mail eller brev till företaget eller personen som kräver betalning. I meddelandet ska det finnas med vilken faktura det gäller och kortfattat varför du bestrider fakturan. Spara alla kopior på brev, meddelande eller eventuell annan konversation med motparten.

Var försiktig och vaksam. Det är sällan så bråttom att du inte hinner stanna upp och granska fakturan eller betalningen.