En revisors erfarenheter av bedrägerier

Som företagare är riskerna för att bli utsatt för bedrägerier stora och ju sämre rutiner och säkerhet, desto större risk. Vi var nyfikna på hur en revisor arbetar kring bedrägeribrott och om de kan hjälpa till, så vi ringde upp Ulf Johansson, auktoriserad revisor på Frejs Revisorer. 

Hej Ulf. Kan du berätta lite om dina upplevelser och erfarenheter av bedrägerier hos era kunder?

”Absolut. Det händer ju en del bedrägeribrott hela tiden, och jag har varit med ett tag och har därför hunnit se en hel del. Det som händer är ju allt ifrån bedrägerier inifrån bolaget till bedragare som tar sig in utifrån. Det som vi ser ofta är ju bedrägeribrott som utförs av någon med ekonomifunktion i företaget. Ofta kanske de har egna bekymmer från början, spelberoende till exempel. För ett tag sedan hade vi en kund där ekonomiansvarig hade börjat mixtra med bokföringen och på det sättet gjort utbetalningar till sig själv. Det tog lång tid att upptäcka och hela upplägget för hennes del byggde ju på att hon aldrig kunde vara sjuk, då hade någon upptäckt det. Men till slut började det se väldigt konstigt ut och när fler frågor började ställas till henne så orkade hon inte längre och erkände.” 

Ulf berättar också om ett annat fall där ett stort företag med 100-tals anställda hade blivit av med miljonbelopp genom ett bedrägeri inifrån. Även där har en person på ekonomifunktion börjat mixtra genom att lägga in fiktiva anställda i lönesystemet för att göra utbetalningarna till sig själv. Han fejkade olika banklönelistor och dolde det på olika sätt genom att göra bokföringen rörig. Det fallet fick även det pågå länge tills företaget bytte lönesystem och det hela upptäcktes.

Hur ser det ut med bedrägerier utifrån då?

”Ja det är ju väldigt aktuellt just nu. För inte alls länge sedan hade vi en kund som råkat ut för en stor cyberattack. Det var också ett stort bolag och det började på ett dotterbolag i Tyskland där en anställd klickat fel i ett mail. Där upptäcktes det rätt snabbt och de blåste ur den datorn och trodde det var klart. Men snart märktes det att det rörde på sig i de olika systemen och det eskalerade. De fick helt enkelt stänga ner både produktion och leveranser. De hade ändå bra säkerhetsrutiner och tog kontakt med ett bolag i England som arbetar med sånt här så det löste sig till slut, men företaget har säkert lagt flera miljoner i konsultkostnader för att komma igång och starta upp verksamheten igen.” 

Semestertider är högsäsong för olika företagsbedrägerier menar Ulf, och just nu ser de många falska mail där till exempel VDn vill ha en snabb utbetalning. De här mailen ser ofta väldigt verkliga ut och bedragarna är skickliga. De passar på nu när beslutsfattare och liknande roller är på semester.

”Även under den här speciella våren vi haft nu 2020 har det gått att se en markant ökning på falska mail och fakturabedrägerier när fler jobbar hemifrån och företag minskar på säkerheten med brandväggar och liknande. Just nu är det väldigt mycket attacker som sker. Det här med falska fakturor kan ju vara vanligt förekommande på stora bolag där någon sitter och attesterar och bara skriver under. Så ofta upptäcks inte det innan vi blir inkopplade och undrar vad det är de faktiskt har betalat för”

Om ett företag blivit utsatt för bedrägeri där krediter och lån tagits och därav fått sin kreditvärdighet körd i botten, kan ni hjälpa till att återställa kreditvärdigheten då?

”Nej vi har ju inte den möjligheten att göra något så egentligen utan det vi gör är ju att hjälpa dem och se hur de kan ta sig vidare”