Allmänt

Hur kontaktar jag Svensk Företagssäkerhet?

Du kan maila, skriva till oss eller ringa för personlig service.

Om du mailar eller skriver så tänk på att lämna kompletta person- och företagsuppgifter samt kundnummer. Detta för att vi snabbare skall kunna hantera ditt ärende. Ditt kundnummer står på fakturan.

Önskar du personlig service? Då är du välkommen att kontakta Kundtjänst på telefon 031-780 74 00.

Vid fakturafrågor var vänlig kontakta Riverty Sweden AB på telefon 0200-388 388.

Mail: info@sfsakerhet.se
Postadress: Svensk Företagssäkerhet AB, Box 12116, 402 42 Göteborg.
Besöksadress: Lisa Sass Gata 1, 422 53 Hisings Backa

Hur säger jag upp min tjänst?

Som företagare behöver du säga upp ditt avtal skriftligen via e-post eller brev. Ditt avtal skall sägas upp senast två månader före det att nästa avtalsperiod påbörjas. Du kan självklart säga upp en tjänst när som helst under året, men då gäller tjänsten avtalsperioden ut. Därefter avslutas tjänsten. Vid utebliven uppsägning förlängs avtalet med ytterligare en avtalsperiod. Läs mer i våra Allmänna Villkor om tjänsten.

Var hittar jag Villkoren för min tjänst?

Du finner våra Allmänna Villkor för under fliken Kundtjänst i menyn eller på baksidan av din faktura.

Företagsbevakning

Vad är Företagsbevakning?

Vi erbjuder en digital dygnet-runt-bevakning av ditt företags juridiska och ekonomiska uppgifter i de största offentliga registren. Har du engagemang i flera bolag inkluderar bevakningen även dessa. Du får även dina personuppgifter bevakade då en ID-bevakning ingår. Det är inte ovanligt att en bolagskapning startar med att en nyckelpersons identitet kapas.

Med vår Företagsbevakning hinner du agera snabbt och minimera de skador som kan uppstå om ditt företag eller du personligen blir drabbad.

Läs mer på produktsidan för tjänsten Företagsbevakning.

Hur fungerar tjänsten?

Så fort vi får information om att en förändring av viktiga uppgifter har skett, i de register vi bevakar, som berör ditt företag, övriga bolag du har engagemang, viktiga kunder, leverantörer och konkurrenter eller uppgifter som rör din personliga identitet, får du en varning via sms eller e-postmeddelande av oss.

Läs mer på produktsidan för tjänsten Företagsbebvakning.

Varför är det bra med en företagsbevakning?

Antalet bolagskapningar och bedrägeribrott mot företag ökar lavinartat. Med vår Företagsbevakning samt en personlig Id-bevakning, som ingår, hinner du snabbt agera och minimera de skador som kan uppstå om ditt företag eller du personligen blir drabbad. En företagskapning börjar ofta med att en nyckelpersons identitet kapas.

Med en bra företags- och id-bevakning kan du känna dig tryggare i din roll som VD/ägare eller styrelsemedlem.

När börjar tjänsten att gälla?

Tjänsten börjar att gälla från samma dag som du tecknar avtalet hos oss.

Vilken typ av händelser genererar sms/e-post-meddelanden?

Det finns en mängd olika händelser som genererar ett meddelande från oss.

När det gäller ditt företag meddelar vi dig om det sker en förändringar av företagets namn och adress, ändring av styrelsemedlem och revisor, skuldsaldo, betalningsanmärkningar, ändrad rating eller ny firmatecknare eller andra exklusiva befattningar och många fler händelser.

Ditt personnummer kan utnyttjas på många olika sätt vid bedrägeri. Vi meddelar dig om någon köpt varor på avbetalning i ditt namn, ansökt om lån, öppnat ett nytt mobilabonnemang, gjort en adressändring på dig eller ansökt om ett personbevis hos skatteverket i ditt namn och många fler händelser.

Läs mer på produktsidan för tjänsten Företagsbevakning.

Varför måste jag logga in på Min Upplysning?

På Min Upplysning har du en egen sida, med personlig inloggning, där du kan se alla dina egna och ditt/dina företags ekonomiska och juridiska uppgifter. Du loggar in med BankID eller en personlig kod som du får av oss. När du blivit användare av vår tjänst är det bra om du loggar in direkt och kontrollerar att alla uppgifter om dig själv och ditt företag stämmer.
När du får ett sms eller e-postmeddelande om att något i dina privata eller  företagets uppgifter har ändrats måste du logga in på Min Upplysningar för att kunna se exakt vad som skett.

ID-bevakning

Vad är ID-bevakning?

Id-bevakning är en tjänst som bevakar dina juridiska och ekonomiska uppgifter i de största offentliga registren samt kreditupplysningar som tas på dig via Bisnode Kredit AB (tidigare AAA Soliditet) samt Dun & Bradstreet. Du får larm via sms eller e-post så fort något i dina personuppgifter ändras.

Läs mer på produktsidan för tjänsten.

Hur fungerar tjänsten?

Så fort vi får information om att en förändring av dina personliga uppgifter har skett, i de register och kreditupplysningsföretag vi bevakar för dig, får du en varning via sms eller e-post av oss. Är det inte du själv som orsakat händelsen kan du vara utsatt för ett bedrägeri och bör omgående agera. Läs hur du går tillväga här.

Läs mer på produktsidan för tjänsten.

Varför är det bra med en ID-bevakning?

ID-stöld, ID-kapning eller ID-bedrägeri blir allt vanligare och är idag Sveriges vanligaste typ av bedrägeribrott.

Om någon obehörig person kommer över uppgifter som är kopplade till din identitet kan de t ex användas för att teckna lån, beställa kreditkort, handla kapitalvaror på avbetalning, öppna mobilabonnemang, boka resor eller beställa personbevis – i ditt namn! Ofta tar det ett tag innan ett bedrägeri upptäck och om fattningen kan bli förödande.
Med vår ID-bevakning får du larm via sms eller e-post så fort en förändring av dina personliga uppgifter sker, i de register och kreditupplysningsföretag vi bevakar. På så sätt kan du agera omgående och sätta stopp för ett eventuellt bedrägeri eller en id-kapning.

Läs mer på produktsidan för tjänsten.

När börjar tjänsten att gälla?

Tjänsten börjar att gälla från samma dag som du tecknar avtalet hos oss.

Vilken typ av händelser genererar sms/e-post-meddelanden?

Ditt personnummer kan utnyttjas på många olika sätt vid bedrägeri. Vi meddelar dig bl.a. om någon köpt varor på avbetalning i ditt namn, ansökt om lån, öppnat ett nytt mobilabonnemang, gjort en adressändring på dig eller ansökt om ett personbevis hos skatteverket i ditt namn.

Läs mer på produktsidan för tjänsten ID-bevakning.

Varför måste jag logga in på Min Upplysning?

På Min Upplysning har du en egen sida, med personlig inloggning, där du kan se alla din ekonomiska och juridiska uppgifter. Du loggar in med BankID eller en personlig kod som du får av oss.
När du blivit användare av vår tjänst är det bra om du loggar in direkt och kontrollerar att alla dina uppgifter stämmer.
När du får ett sms eller e-postmeddelande om att något i dina personliga uppgifter har ändrats måste du logga in på Min Upplysningar för att kunna se exakt vad som skett.

Nyckelsäkerhet

Vad är Nyckelsäkerhet?

Med vår säkerhetsbricka på nycklarna ökar chansen markant att de kommer tillrätta om de skulle förloras.  Upphittade nycklarna läggs portofritt på närmaste brevlåda och skickas till oss En unik kod på brickan gör att vi kan spåra nycklarna till rätt ägare. 9 av 10 förlorade nycklar med vår bricka kommer i retur. Varav hela 97 % inom 48 timmar.

Läs mer på produktsidan för tjänsten Nyckelsäkerhet.

Hur fungerar tjänsten?

Skulle du ha oturen att förlora dina nycklar med vår säkerhetsbricka på och den hittas av en person, lägger hen den portofritt på närmast brevlåda. Nycklarna skickas till oss och vi kontaktar dig omgående för att få bekräftat att det är dina nycklar. Varje bricka har en unik kod som gör att vi kan spåra nycklarna till rätt person eller företag. Vi skickar sedan tillbaka nycklarna till dig, portofritt, i rekommenderat brev.

Läs mer på produktsidan för tjänsten Nyckelsäkerhet.

Vad händer om min bricka går sönder?

En nyckelbricka utsätts för en del slitage och om eller när det behövs så byter vi ut den helt kostnadsfritt.